Parteneriate K1 - Scoala Gimnaziala 3

Go to content

Main menu:

Despre noi > Proiecte europene
We are looking for future Olympic Stars

      În perioada 1 septembrie 2019- 31august 2021, la Școala Gimnazială Nr.3 Suceava,  se implementează un nou proiect de schimb interșcolar, We are looking for future Olympic Stars, în cadrul Programului European  Erasmus+ ce beneficiază de o finanțare de 29390 de Euro de la Uniunea Europeană . Obiectivele acestui proiect constau în promovarea unui stil de viață sănătos și motivarea practicării sportului pentru copiii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. În acest proiect sunt implicați peste 500 de copii din cadrul Școlii Gimnaziale Nr.3 Suceava și din școlile partenere din Slovacia, Bulgaria, Croatia și Italia.
      Activitățile prevăzute în proiect au în vedere informarea în legatură cu beneficiile mișcării și ale obiceiurilor alimentare corecte, organizarea unor probe sportive, cunoașterea particularităților culturale ale țărilor implicate, realizarea unui dicționar de termeni sportivi, întâlniri cu personalități din lumea sportului și organizarea de mobilități în țările partenere.
     Competiția Virtuală la care copiii din cele cinci țări participă pe parcursul celor doi ani presupune promovarea unor probe sportive, testarea inițiala a elevilor și urmărirea progresului acestora după o perioadă de antrenament.
     În săptămâna 18-22 noiembrie 2019, a avut loc la Școala Sfinții Chiril și Metodie din Kardzhali, Bulgaria, prima întâlnire din cadrul acestui parteneriat, . La aceasta, au participat șase elevi din clasele a VII-a și a VIII-a - Maria Ciobanu, Irina Grigorciuc, Elena Pricop, Ionuț Filip, Andrei Popescu și Alexandru Stredie – însoțiți de profesorul de educație fizică Cezar Nacu și de coordonatorul proiectului Mihaela Mustea.
     Programul întâlnirii a vizat atât organizarea de activități sportive, de promovare a obiceiurilor alimentare sănătoase, întâlnirea cu o personalitate locală din lumea sportului, dar și activități de intercunoaștere culturală : program artistic, vizitarea școlii și a obiectivelor istorice din împrejurimile orașului, plantarea unui copac în curtea școlii care să reprezinte fiecare țară parteneră etc.
     Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 Suceava, care au participat la mobilitatea Erasmus+ în Bulgaria, au fost încântați de experiența acumulată în cadrul unei săptămâni încărcate de activități, dar și de noii prieteni pe care și i-au făcut cu această ocazie.
CONTACT
Strada Mărășești nr. 38, Suceava, cod 720172
Telefon: 0230 215136
Fax: 0230 521545
© 2020 - Toate drepturile rezervate
Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava
Back to content | Back to main menu