Eco școala - Scoala 3

Maecenas vitae congue augue,
nec volutpat risus.
Go to content

Main menu:

Despre noi > Proiecte europene
 
ECO ȘCOALA
    Eco-Schools  este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Inconjurător (FEE), ce reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, care acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă. Dintre acestea, în anul 2017, 67 de ţări au implementat Programul mondial ECO-SCHOOLS. Pe plan mondial, programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu).
 
    Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava desfăşoară activităţi ecologice în cadrul acestui program începând cu anul şcolar 2004,  obţinând de șase ori Steagul Verde. În anul 2015, școala a primit o PLACHETĂ ANIVERSARĂ, ca apreciere a fidelității în Programul Eco-Schools și obținerea de 5 ori a Steagului Verde.
 
    Programul ECO ŞCOALA a derulat în toți acești ani acţiuni care au contribuit la creşterea gradului de conştientizare a elevilor cu privire la problemele locale de mediu şi care au încercat să impună copiilor un model comportamental ecologic, determinând astfel îmbunătăţirea calităţii mediului în şcoală şi în jurul şcolii. Elevii din şcoala noastră au fost stimulaţi, încă de la clasa pregătitoare să devină responsabili faţă de mediul în care trăiesc, să conştientizeze îndatoririle pe care le au faţă de natură.
 
 
    În acest an, comitetul Eco Școala vă sugerează să participați la o parte din activitățile propuse:
 
 
§     O viață sănătoasă într-o școală curată și frumoasă!
 
§     Târgul Micilor micilor meşteşugari  și antreprenori
 
§     Săptămâna florilor
 
§     Hrană sănătoasă-copii sănătoși!
 
§     Frumuseţe şi creativitate din deşeuri
 
§     Trăieşte sănătos: FĂ MIŞCARE!
 
§     Economisind și reciclând hârtia, salvăm pădurea!
 
§     Să descoperim natura - Ziua  mondială a pădurii

 
Coordonatori:  profesori Zăicescu Mirela și Ciornei Gabriela
© 2017 Scoala Gimnaziala Nr. 3 Suceava. All Rights Reserved.
Back to content | Back to main menu